Afrika

Afrika

Afrika is het op één na grootste continent ter wereld en kan onderverdeeld worden in West-Afrika, Oost-Afrika, Centraal-Afrika, Zuidelijke Afrika en Noord-Afrika. Afrika bestaat uit maar liefst 53 onafhankelijke landen met elk een overweldigende natuur en cultuur. Het continent bestaat grotendeels uit ontwikkelingslanden en wordt dan ook financieel gesteund door landen uit 'het Westen' met als doel een hogere levensstandaard in deze landen te bereiken. Afrika is het grootste 'eiland' met in het noorden de ..
Azië

Azië

Het grootste continent ter wereld is Azië. Het continent grenst in het westen aan de continenten Europa en Afrika. In het noorden grenst Azië aan de Noordelijke IJszee en in oosten en zuiden aan de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Azië bestaat uit 46 onafhankelijke landen met ieders een eigen geweldige cultuur en natuur, boven en onder het water. Alle landen hebben daarnaast één of meerdere eigen talen en binnen een taal kan er (soms) ook nog sprake zijn van verschillende dialecten. Door het koloniale v..
Europa

Europa

Het 'schiereiland' Europa is het op één na kleinste continent van de wereld. Europa grenst in het oosten aan Azië en ten zuiden aan Afrika en telt circa 728 miljoen inwoners. Europa bestaat uit 48 landen en is onderverdeeld in Noord-Europa, West-Europa, Zuid-Europa, Midden-Europa, Zuidoost-Europa en Oost-Europa. Europa heeft veel berggebieden zoals de Pyreneeën, de Alpen, de Karpaten, het Balkangebergte waarbij het hoogste punt de berg Mont Blanc (Alpen, 4807 meter) is. In Europa worden zeer veel verschill..
Noord-Amerika

Noord-Amerika

Noord-Amerika ligt boven het continent Zuid-Amerika en grenst in het noorden aan de Noordpool Oceaan, in het westen aan de Grote Oceaan en de Beringzee en in het oosten aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Het zuiden wordt gescheiden van Zuid-Amerika door het Panamakanaal. Noord-Amerika heeft een langgerekte kustlijn en langs de kust liggen grote en kleine eilanden, zoals Groenland en de Antillen. Het klimaat van Noord-Amerika is erg gevarieerd, van een tropisch klimaat in de regenwouden en savanne ..